maandag 16 juni 2008

Minder privacy bescherming is prijsverhoging ?

Vreemd. Op het internet zal onze privacy minder beschermd worden met als gevolg dat het internet duurder zal worden. We krijgen minder voor meer geld?
Het internet in Belgiƫ is al superduur en nu mogen we ons nog verwachten aan een prijsverhoging van ongeveer 25%. Dit volgens een bijdrage op Datanews.

Volgens een Europese richtlijn moeten de providers onze surf- en telefoondata gedurende een langere periode bijhouden. Dit wil zeggen uitbreiden van opslagcapaciteit. Dit kost centen.

Op wie moeten we dan schieten? De providers, de Europese Gemeenschap of de Belgische wetgever die deze regelgeving moet omzetten in nationale wetten...?

Het gaat over twee verschillende bedreigingen in verband met het internet:

  • onze privacy komt in het gedrang door de overheid en niet door de criminelen;
  • een prijsverhoging die het internet minder aantrekkelijk maakt.
Het marktaandeel van de Belgen op het internet is al zeer laag (zie een vorige bijdrage op deze blog). Met deze beslissingen zal dit er niet op verbeteren. Wat zal het gevolg zijn? Minder personen die actief deelnemen aan het internet. Dit is een serieuze bedreiging voor de e-business in Belgiƫ.

De pers gaat ook niet vrijuit in dit verhaal. Wat lezen we in kranten en tijdschriften over het internet? Enkel negatieve berichtgeving. Zoek eens een positief bericht over het internet? Ergens in een hoekje ver verscholen. Dan klagen de uitgevers dat hun websites niet goed draaien. Eigen fout.

Laat u niet doen en reageer! Teken de petitie van de Liga voor Mensenrechten tegen de nieuwe regelgeving.

0 reacties: