vrijdag 11 april 2008

De definitie van Web 3.0 is een contradictie

Na het Web 2.0 voelen we "ons" geroepen om het vervolg Web 3.0 te definiëren. Het Web 2.0 is pas tot ontwikkeling gekomen na enkele dramatische gebeurtenissen: Katrina, 9/11, Barcelona, London en Irak. Het is de machtsovername van het internet door de gebruiker ten nadele van de aanbieder en ontwikkelaar.

Het zijn nu net de aanbieders en de ontwikkelaars die zich geroepen voelen om Web 3.0 te definiëren. Het is precies een contrarevolutie. Het zijn ook de aanbieders en de ontwikkelaars die aan de oorsprong lagen van Web 2.0 met speciale applicaties. Maar elke dag komen er nieuwe applicaties op de markt maar ze slagen enkel indien de gebruiker ze nodig heeft.

Natuurlijk moeten we over alles een mening hebben. Anders zouden we niet bloggen ;-)
Maar wie ligt er wakker van het Web 3.0? Zeker niet de surfer, 99% van de aanbieders ook niet. Het zijn de ontwikkelaars en vooral de investeerders die er wakker van liggen.

Ik denk dat het veel interessanter is om goed te luisteren naar de actoren van het internet: de gebruiker en de aanbieder. Wat horen we? Keep it simple and intelligent...

0 reacties: